Klaar voor het nieuwe seizoen

FT, HFT en Silhouet

Vorig jaar zijn we ingestapt in de DFTA Nederlandse kampioenschappen “Field Target” en “Hunter Field Target”.  We handen zelfs de finale bij ons op de Maasvlakte. Ook voor 2013 zal de NFTI weer een serie FT en HFT wedstrijden organiseren, waarvan er een aantal mee zullen tellen voor de NK. Afgelopen jaar heeft zich uit een aantal enthousiaste  leden  ook een (H)FT team gevormd dat al enige tijd druk bezig is met het klaar maken van het materiaal, om in 2013 een (H)FT baan van internationaal niveau neer te zetten.
O.a Cock is druk bezig met materiaal waardoor we in het vlakke veld ook doeltjes verhoogt kunnen plaatsen.

Verder is Cock ook de drijvende kracht achter het silhouet schieten. De standaards en targets hebben gelopen jaar dank zij
Cock hun intrede gedaan bij de NFTI en worden door hem nog steeds verder geperfectioneerd. Zo is de laatste versie schanierend waardoor de targets niet meer over de baan vliegen.

Dus even duimen  omhoog voor Cock !!!

Benchrest

Afgelopen jaar hadden we ook een internationale bench-rest wedstrijd
bij de NFTI.  Helaas was het resultaat, mede door de zeer slechte weersomstandigheden
niet al te best.   Bram Verwijs, in Nederland de man van het luchtdruk Bench-rest schieten,
heeft ons gevraagd in 2013, het 25 meter luchtdruk bench-rest schieten wat meer op de agenda te zetten. Voorstel is een aantal wedstrijden door het jaar, waardoor we een selectie
team voor de internationale wedstrijden kunnen samenstellen.

Toegegeven 25 meter bench-rest klinkt niet stoer of sexy, maar door de beperking in kracht / kaliber van de wapens, de zeer kleine targets en de wisselende weersomstandigheden (altijd buiten) is dit een zeer uitdagende sport die in veel landen
op hoog niveau wordt beoefend.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.