Over ons

“Het NFTI is een schietvereniging waar uitsluitend met luchtwapens wordt geschoten welke alle onder de Wet Wapens en Munitie Categorie IV Sub. 4 (vrijgestelde wapens)”
Hierbij stelt de NFTI , evenals de Nederlandse wet geen restricties aan kaliber of afgegeven energie van het wapen, anders dan dat deze wapens en gebruikte luchtdruk kogeltjes, ook geschikt moeten zijn om veilig op de door de NFTI gebruikte schietbanen te gebruiken. Ook is op NFTI schietpunten vol automatisch vuren niet toegestaan.

Uit de naam kun je al opmaken dat de oorsprong van het NFTI bij het Field Target (en het Hunter Field Target) ligt. Met dat doel is de NFTI in mei 2002 opgericht. Maar  omdat er ook grote vraag was naar meer dan alleen FT/HFT, heeft het NFTI besloten om ook andere vormen van luchtschieten ruimte te geven. Daaruit zijn zaken zoals Bench-rest, silhouette schieten, moving target en nog vele andere onderdelen gegroeid en waar het NFTI naast ruimte om ze te beoefenen, ook club-competities voor heeft opgezet. Daarnaast is er ook ruimte voor het vrij schieten op de plinkbaan, zodat iedereen een mooie dag kan hebben bij het NFTI.Het NFTI heeft geen eigen clubgebouw, maar huurt elk jaar de banen bij SV Prins Hendrik te Maassluis voor het winterseizoen en vanaf april een buitenterrein gelegen bij Schietbaan Europoort.
Het NFTI hanteert geen Fpe limiet, maar niet alle doelen zijn geschikt voor meer dan 20 Fpe, Hou daar rekening mee als je met wat meer Fpe’s komt schieten, want ook bij het NFTI is de regel: ‘slopen is kopen’ . Zelf een geschikt plinkdoeltje meenemen is geen probleem, maar overleg eerst even met één van de bestuursleden of Baan commandant, want niet alles heeft de goedkeuring. Zie ook de NFTI Huisregels.